18/02/2012
intro
1

Lessiusstudentes winnen VRT-wedstrijd

Lessiusstudentes Chaima SaySay en Safia Machbouaa hebben de Kleur je media-prijs van de VRT gewonnen. Ze vragen meer diversiteit in de media.

Kleur je media is een initiatief van de VRT en mediarte.be, het Sociaal Fonds voor de Audiovisuele Sector. Voor de wedstrijd moesten de deelnemers een tv-, animatie- of radiospotje maken dat allochtone jongeren tot mediagerichte opleidingen aanzet. In de categorie tv overtuigden Chaima en Safia de jury al snel met hun slogan Dromen, durven, doen.

Het tv-spotje van de twee masterstudenten Journalistiek volgt twee kinderen, Selma en Samuel, op hun weg van spelende kinderen tot nieuwsankers. Een positieve boodschap, mooie beelden en vooral geen clichés, dat is waar hun spotje Dromen, durven, doen voor staat. 'Ik koos voor een een carrière in de media uit passie. Dat zou voor iedereen zo moeten zijn', zegt Chaima. 'Volg je droom, dat is de boodschap die er echt toe doet,' valt medestudente en -deelneemster Safia bij.

Genomineerden Categorie TV: Chaima Saysay & Safia Machbouaa - Kleur je media from mediarte on Vimeo.


De winnaars van de Kleur je media-wedstrijd worden beloond met een betaalde stage van twee maanden bij een medium naar keuze. Chaima heeft haar zinnen alvast op de VRT zelf gezet: 'Ik zou graag op de nieuwsdienst terechtkomen, maar dat hangt natuurlijk af van de gesprekken die volgen.' Maar ook de ervaring van het deelnemen zelf, heeft het duo al veel opgebracht. 'De concurrentie was hevig, maar toch zijn we er als winnend team uitgekomen', zegt Chaima trots. 'We hebben ons concept dan ook verfijnd tot het helemaal goed zat', vertelt Safia. 'We streefden de perfectie na, met succes. Ons werk werd erkend door de professionele jury.' Ook Chaima is blij met de erkenning: 'Dit is een hele opstap in onze journalistieke carrière.'

In de categorie radio werden Rits-studenten Frederik De Clerck, Ine Verhaert en Wederik De Backer bekroond. Nina Mertz van de MAD-faculty in Hasselt ging met de prijs uit de categorie animatie lopen. Alle genomineerde campagnes kan je bekijken op de vimeo-pagina van mediarte.be.

Tekst: Anneleen Ophoff