04/02/2011
intro
4

Celebdieet getest: appelazijn

Celebrities proberen de vreemdste diëten uit. Tijd om ze zelf eens te testen. Elke vrijdag de ervaringen van een redactrice en het advies van een diëtiste.

Suporedactrice Elodie Ophalvens testte het appelazijndieet uit. Cindy Crawford, Heidi Klum en Fergie gingen haar voor.

‘Appelazijn is afschuwelijk. Ik hoopte dat het naar appeltjes zou smaken, maar het was helemaal anders. Oké, het is minder zuur dan gewone azijn, maar het heeft een vettige, plakkerige nasmaak. Je moet het aankunnen om drie keer per dag iets vies in je mond te krijgen. Als je dat kan, is het wel vol te houden. Maar ik heb het na twee dagen al opgegeven.

Het appelazijndieet is niet mijn ideale dieet, het heeft een omgekeerd effect op mijn lichaam. Ik ga juist meer eten. Ik had een heel ritueel bij het drinken van de appelzijn. Ik deed een eetlepel azijn in een glas water om de smaak te neutraliseren. Maar dan heb je natuurlijk ook een grotere hoeveelheid om op te drinken dan wanneer je het niet aanlengt.

Mijn boterham of avondeten stond steeds klaar om meteen die vieze smaak weg te werken. Mijn ouders zeiden dat ik zot was om dit dieet te volgen. Ze zagen me altijd met een vies gezicht aan tafel zitten na mijn aperitiefje appelazijn. (lacht)

Ik heb ook niet gemerkt dat mijn hongergevoel wegging, dus ik denk niet dat je met het appelazijndieet kan afvallen. Cindy Crawford, Heidi Klum en Fergie zijn misschien afgevallen, maar die hebben ook een personal coach, dus het zal echt niet alleen aan de azijn te danken zijn.’

Het advies van diëtiste Hilde Peeters uit Mechelen:

‘Het zou kunnen dat je met het appelazijndieet op korte termijn enig resultaat boekt, maar op lange termijn heb ik hier mijn twijfels over.

Gezond is het zeker niet! De azijn is heel slecht voor de maag en de slokdarm wegens de hoge zuurtegraad.’

© Tekst en foto: Sofie Lenseclaes


 


 
comments
liejnstatus

bij ons thuis geven ze appelazijn aan de duiven...het zal dan wel voor iets goed zijn..

(door liejn om 10:35 op 08 februari 2011)

val83status

de slurpen = te slurpen, uiteraard

(door val83 om 23:04 op 07 februari 2011)

val83status

Mijn tante zweert erbij. 'bio appelazijn' van de Bio Planet en elke morgen zo een borreltje naar binnen. Ik geloof dat ze het ook in haar water doet om een hele dag aan de slurpen. Mjam! Zou een reinigend effect op darmen ed hebben. Ik pas! Succes met het volgende!

(door val83 om 23:04 op 07 februari 2011)