30/10/2009
intro
10

Top 10 vreemdste ziektes

Dacht je dat je de vreemdste ziektes al ontdekt had? supo heeft voor jou een lijstje samengesteld waarin niets shockerend uit de weg wordt gegaan.

10. Syndroom van Cotard

Wie lijdt aan het syndroom van Cotard denkt dat hij of zij reeds dood is, niet bestaat of dat zijn organen of bloed ontbreken.

9. Trichotillomanie

Trichotillomanie is een psychische aandoening waarbij de persoon een overmatige aandrang heeft om zijn haren uit te trekken, zowel hoofdhaar, wimpers en wenkbrauwen als haar op andere delen van het lichaam.

8. Pica

Pica is een gedragstoornis waarbij de persoon de neiging heeft om niet-eetbare zaken op te eten, waaronder aarde en zelfs verfschilfers.

 7. Macroglossia

Een normale tong van een kind meet ongeveer 5 centimeter, maar de tong op deze foto is maar liefst 12,5 centimeter lang. Het “extra” stuk verhindert het kind om zijn mond te kunnen sluiten.

 6. Argyrie

Argyrie is een aandoening waarbij de huidkleur verandert naar blauw of blauwgrijs. Het binnen krijgen van elementair zilver, zilverstof of zilververbindingen is hiervan de oorzaak.

5. Peniele duplicatie

Diphallus, een andere benaming voor peniele duplicatie, is een zeldzame afwijking waarbij een man met twee penissen geboren wordt.

4. Weerwolfsyndroom

Hypertrichosis, ook wel eens het weerwolfsyndroom genoemd, is een zeldzame genetische afwijking die lijdt tot een zeer extreme vorm van overbeharing.

 3. Progeria

Progeria, ofwel de verouderingsziekte, komt bij naar schatting 1 op de 4 miljoen geboren kinderen voor. Door een verandering in het erfelijk materiaal worden kinderen sneller ouder.

2. Olifantsziekte

De olifantsziekte lijdt tot een zwelling van een of meedere lichaamsdelen met vergroving van de huidstructuur.

 1. Half mens half boom

Heel veel is er over deze ziekte nog niet geweten, buiten het feit dat slechts enkelen op de wereld aan deze aandoening lijden.


 
comments
mevrouw Lievestatus

beeldbronnen?

(door mevrouw Lieve om 19:40 op 31 oktober 2009)

RobinHstatus

Half mens half boom? You're kiddin, right? fijn artikelke

(door RobinH om 13:27 op 31 oktober 2009)

ex-lidstatus

Misschien een kleine Not safe for work (NSFW) melding bij no. 5, thanks

(door een ex-lid om 12:55 op 30 oktober 2009)

Hanzzstatus

Maes, ge zijt een held om op dit idee te komen Indd zeer droog!

(door Hanzz om 10:24 op 30 oktober 2009)

Caligulastatus

Droog!

(door Caligula om 10:22 op 30 oktober 2009)

timsterstatus

Stel je voor dat je een killer-combo hebt van al die ziektes

(door timster om 10:06 op 30 oktober 2009)